Programok

Békési ASE

A lelkes amatőr csapat 2012-ben alakult, és ezt követően 2013 márciusától büszkén viselik a Békési Autósport Közhasznú Egyesület nevet. Az Egyesület tagjai az autósportot kívánják népszerűsíteni, közelebb hozni az emberekhez.

A 2013-as „bemelegítés” után azt a célt tűzte ki a csapat maga elé, hogy tapasztalatszerzés, kilométer gyűjtés céljából – a különböző fejlesztéseken átesett autókkal minél többet tudjanak ismerkedni versenykörülmények között, és ezért az MNASZ által kiírt Nyugat-magyarországi futamok mindegyikén képviseltesse magát a Békési ASE.

A 2014-es év vonatkozásában sok versenyt tudhat az egyesület maga mögött: Écsen, a Rábaringen, a Szombathely melletti söptei pályán, Fehérvárcsurgó-Kincsesbányán, majd ismét a Rábaringen megrendezésre kerülő XIII. Horváth Boci emlékversenyen állhattak rajthoz az autók. A Fehérvár rally egyik gyorsasági szakaszát, illetve Lábatlan-Bajnai gyorsasági szakaszt is teljesítették a Békési ASE versenyzői. Az autós szezont a Mikulás-rally zárta.

Mivel technikai sportról van szó, így elkerülhetetlen, hogy műszaki és egyéb problémák jelentkezzenek. Ettől függetlenül a csapat kiemelkedő eredményt ért el a tavalyi évben, hiszen a Békési-Horváth páros az MNASZ által kírt MARB bajnokság viszonylatában az országos Lada kupa előkelő 17. helyezését szerezte meg.

A csapat 10 főből, és 2 Lada típusú erőgépből áll, a stabil szervizhátteret Békési Lajos  műhelye szolgáltatja Balatonszőlősön.

 

Természetesen szponzorokra ennél a sportágnál is szükség van, és szerencsére a csapat lelkesedését és szakmai hozzáértését is látva rövid időn belül olyan neveket tudhattak maguk mögött, mint a Bosch-Jantó Autószerviz, a Salánki Családi Borpince és Borgazdaság Kft., Tihany Község Önkormányzata, BorgWarner Turbo Systems Kft., Beko Engineering Kft., valamint az Agro-hum Kft.